Мусли бар

2016

Потребни состојки
115 гр. путер
4 с.л мед
25 гр. нерафиниран шеќер
250 гр. овесни снегулки
25 гр. сува брусница
25 гр. урми
25 гр. лешници
70 гр. бадеми
Подготовка
Стопете го путерот заедно со медот и шеќерот. Додадете ги останатите продукти и измешајте се заедно.Ставете ја смесата во претходно загреана рерна на 1900C и печете ја смесата 20-30 минути. Одкако ќе се испече и олади, исечете 16 еднакви парчиња во облик на квадрати.

  к.калории јаглени
хидрати гр.
диетални влакна гр. протеини
гр.
масти
гр.
Вкупно 2516 312 53.3 64.5 164.5
1 порција 157 19.5 3.3 4 10

 Извор: Sarah Banbery; The diabetic cookbok
(сликата е превземена од  realmomkitchen.com)